Skip to main content

Ceglédfürdő bemutatkozik

Ceglédfürdő 2003. május 1-jén nyitotta meg kapuit, a strand ünnepélyes átadására 2003. június 21-én került sor. Az Aquapark és az Apartmanpark és Kemping átadására 2005-ben került sor.

Ceglédre nem csak gyógyulni, kikapcsolódni is érdemes ellátogatni, hiszen a wellness szolgáltatások széles kínálatával várja vendégeit a fürdő (Ceglédről bővebben: www.iranycegled.hu )  A Gyógy- és Strandfürdőben összesen tizenegy medence élmény- és gyógymedence, hullámmedence és úszómedence várja a vizek szerelmeseit.

Nyáron gyönyörűen parkosított terület, homokos sportpályák, gyermekjátszótér egészíti ki a kínálatot.

A fürdőből közvetlen átjárás biztosított a 18 csúszdás Aquaparkba, ahol extrém óriáscsúszdákkal és gyermekcsúszda szigettel várják a fürdőzőket.

Cegléd elbűvölő strandján és csúszdaparkjában élmény a kikapcsolódás. Gyógyvize megnyugvást nyújt a testnek, uszodája sportolni hívja a látogatót, csúszdaparkja pedig a legbátrabbakat is gondolkodóba ejti. Szállásként a Fürdőhöz tartozó Apartmanparkot és Kempinget ajánljuk.

A víz összetétele

Ceglédet méltán nevezhetjük Pest megye egyik legkiválóbb termál adottságokkal rendelkező városának. A Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő megteremtésének bázisát a több mint 1000 méteres mélységből feltörő 54°C-os termálvíz szolgáltatja, melyet 2004-ben gyógyvízzé nyilvánítottak.

Nátrium-klorid-hidrogénkarbonát, valamint fluorid és jodid gyógyvizek csoportjába tartozik, mely kiválóan alkalmas: mozgásszervi, reumatikus és az idegpályák rehabilitációs kezelésére. A fürdőkúrák ingere az immunrendszer védekezőképességét is aktiválja.

Komponens mg/l
Kálium 4
Nátrium 590
Ammónium 7.2
Kálcium 6.3
Magnézium 1
Vas 0.12
Lítium 0.04
Kationok összege 609
Klorid 400
Bromid 1.11
Jodid 1
Fluorid 1.15
Hidrogénkarbonát 980
Szulfid 0.4
Foszfát (összes) 0.39
Anionok összege 1384
Metabórsav 14
Metakovasav 36
Szabad szénsav 20.9
Mindösszesen 2064

Szolgáltatások

Sportpályák

  •     strandfoci
  •     strandröplabda
  •     vízilabdázáshoz alkalmas medence
  •     óriás sakk, óriás malom, teqball

Játszóterek

  •     animációs gyerekprogramok, korcsoportonkénti bontásban
  •     bemutatók, kiállítások
Megszakítás